Ansvarlige løsninger i et nordligt klima – SAG: Pyhäjoki, Finland

WPD Finlands vindmølleparkprojekt i Karhunnevankangas i Pyhäjoki gik ind i opførelsesfasen i foråret 2020.

Omfattende vindkraftsprojekt

WPD Finlands vindmølleparkprojekt i Karhunnevankangas i Pyhäjoki gik ind i opførelsesfasen i foråret 2020. På projektområdet bliver der opført 33 vindmøller, der hver har en effekt på omkring 5,7 MW. Vindmølleparken forventes årligt at producere omkring 600–700 GWh grøn strøm, hvilket omtrentligt svarer til det årlige forbrug hos 30.000 elopvarmede huse.

Ansvarlighed i centrum

I projektet har man lagt vægt på omkostningseffektivitet såvel som økologi og lokalitet. Ved siden af produktporteføljens kvalitet og pålidelighed var ansvarlighed af stor betydning for at Reka Kabel blev udvalgt til at deltage i projektet.

”Vi agerer økologisk. Kvalitet er vigtig for os, men vores aktiviteter er i høj grad også styret af ansvarlighed. Vi værdsætter det lokale og indenlandske, og derfor er Reka en af vores samarbejdspartnere.”
Tuomass Lapp, projektchef, wpd Finland A/S

 

Kaapelinveto käynnissä kahden työntekijän voimin

 

Krævende forhold

Til overførsel af vindmøllernes energi valgtes Rekas DryRex Nordic Wind-produktlinjes mellemspændingskabler, der er særdeles anvendelige i de omskiftelige vejrforhold i de nordlige egne. Vindmøllernes apparatur og komponenter skal kunne klare store temperatursvingninger, frost, fugt og uv-stråling.

De ekstreme vejrforhold i Pyhäjoki stiller særdeles høje krav til kablernes kvalitet og egenskaber. På opførelsesområdet er der i alt gravet 44 kilometer grøfter til kabellægning. I grøfterne bliver der ført strømkabler og fiberoptiske kabler. HSK Sähkö A/S, der er ansvarlig for kabellægningsenterprisen, har været særdeles tilfreds med Rekas arbejde.

”Kabelleverancerne har været spot-on. Alt er gået præcis som aftalt.”
– Hannu Kauppi, direktør, HSK Sähkö A/S

 

Nordenvindseksperter

Rekas DryRex Nordic Wind-produkter er planlagt, produceret og testet til at fungere i områder med hård nordenvind. Hos Reka forstår vi den nordlige måde at gøre tingene på, de krav det nordlige klima stiller samt betydningen af klimavenlige løsningers for os folk i Norden.

Læs mere – En kabelkompagnon der står ved sit ord, SAG: Posio, Finland

Wind farm project in Pyhäjoki, Finland Spring videointegrering over