Vindkraft

Som en følge af de globale klimamål er der overalt i verden kommet øget fokus på produktionen af vedvarende energi. Ved hjælp af vindkraft kan man formindske energiproduktionens udledning af CO2, spare på naturressourcerne og efterhånden opnå en kulneutral fremtid.

I Nordeuropa er vindkraftværker som oftest placeret i områder, hvor vejrforholdene er særdeles udfordrende. Vindkraftværkernes apparatur og komponenter skal kunne klare store temperatursvingninger, frost, fugt og uv-stråling. Det stiller høje krav til kvaliteten og egenskaberne hos de kabler der anvendes på vindkraftværkerne.

Kablerne i Reka Kabels DryRex Nordic Wind -produktserie er mellemspændingskabler, der er anvendelige til vindkraftværkers energioverførsel, særligt med tanke på nordiske forhold. Produkterne er forarbejdet af højkvalitets og holdbare materialer og har lang levetid.  Kvalitetskablerne i DryRex Nordic Wind -serien er designet, testet og produceret i Finland ved anvendelse af vedvarende energi.

Ansvarlige løsninger i et nordligt klima – SAG: Pyhäjoki, Finland

På projektområdet bliver der opført 33 vindmøller, der hver har en effekt på omkring 5,7 MW. Vindmølleparken forventes årligt at producere omkring 600–700 GWh grøn strøm, hvilket omtrentligt svarer til det årlige forbrug hos 30.000 elopvarmede huse.

Energioverførsel sikret med Rekas mellemspændingskabler i Norge

Reka Kabel leverede i samarbejde med det norske byggefirma Linka AS kablerne til de landbaserede vindmølleparker Geitfjellet, Harbaksfjellet og Kvennedalsfjellet i Norge. Leveringen af Rekas 36 kv mellemspændingskabler i løbet af 2019 vil sikre en energioverførsel på samlet 100 turbiner.

En kabelkompagnon der står ved sit ord – SAG: Posio, Finland

Ved Murtotuuli i Posio opføres en vindmøllepark med 21 moderne vindmøller. Projektleder er Infra Builders A/S, der har ansvaret for kabellægning, transformerstationer, opførelsen af en 110 KV linje såvel som etablering af underlag til veje og løfteområder.

Interesseret i vindkraftkabler? Kontakt os, så fortæller vi dig gerne mere.