Næsten fire år med solenergi – 2023-tallene er nu offentliggjort

Næsten fire år med solenergi – 2023-tallene er nu offentliggjort

Solarigo Systems Ltd. har tildelt Reka Cables Ltd. diplomet “Renewable Solar Energy User 2023”. I 2023 producerede vi 118 MWh solenergi til at dække vores eget behov.

Renewable solar energy user 2023 diploma

“Vi lancerede solkraftværker på vores fabrikker i Keuruu og Riihimäki i efteråret 2020, og siden da har vi undgået CO2-udledninger på i alt 36 tons,” fortæller en glad Anne Tillgren, produktionsdirektør hos Reka Cables. Beregningen er baseret på undgåede udledninger fra elproduktion ved brug af en gennemsnitlig CO2-emissionsfaktor for elproduktion.

Konkrete tiltag for miljøet

Reka Cables har arbejdet systematisk mod sine miljømål. “Det er lykkedes os at reducere vores egne CO2-udledninger med ca. 80 % sammenlignet med 2019 (kendt som Scope 1-2-udledninger). Vi har implementeret mange tiltag, og solcelleanlæggene er blot ét eksempel,” forklarer Kari Ingalsuo, der er kvalitets- og bæredygtighedschef hos Reka Cables.

Der er installeret i alt 675 solcellepaneler på fabrikkerne i Riihimäki og Keuruu. I 2020 overgik Reka Cables’ produktionsfaciliteter og kontorlokaler til fuldt ud at bruge emissionsfri, CO2-fri elektricitet.

“Investering i solenergi er ikke alene miljøvenligt, det er også økonomisk rentabelt, og sammen med CO2-fri processtrøm er det en konkret miljøindsats,” siger Anne Tillgren.

Læs mere om Solarigo:

Solarigo er et finsk energiselskab, der er specialiseret i implementering af solenergi i stor skala. Solarigo er i løbende dialog med myndigheder og politiske institutioner for at fremme en bæredygtig samfundsudvikling ud fra et solenergiperspektiv. Solarigo er et aktivt medlem af koalitionen “Auringosta Energiaa – Energy from the Sun” , der fremmer solenergibyggeri i Finland og fungerer som en tankeleder i branchen.