Solenergi transporteret i Danmark med Rekas højspændingskabler

I løbet af 2019 har European Energy A/S etableret en 50 MW solcellepark ved Hanstholm med deres betroede partner inden for netslutning, Energrid A/S.

I løbet af 2019 har European Energy A/S etableret en 50 MW solcellepark ved Hanstholm med deres betroede partner inden for netslutning, Energrid A/S.

Solcelleparken er den første af sin slags i Danmark med bifaciale moduler, det vil sige dobbeltsidede paneler, der absorberer sollys fra begge sider af panelet. Bifaciale moduler øger solcelleparkens energiproduktion, da der dannes mere solenergi inden for det samme område, når man sammenligner med en traditionel solcellepark.

Mere end 16 kilometer Reka Dryrex PEX-AL-LRT 72,5 kV højspændingskabel blev brugt i projektet for at overføre energi fra solcelleparken til elnettet. Energrid har omfattende erfaring med Rekas produkter, og deres elektrikere er glade for at arbejde med Rekas kabler, da de er nemme at arbejde med. ” Samarbejdet forløber smidigt, og det er altid nemt at komme i kontakt med Reka. Også i tilfælde af tekniske spørgsmål er der altid et præcist svar fra deres kundesupport ” ,  fastslår Energrids afdelingsleder Jesper Primdahl.

 

Hanstholmvej Denmark

 

 

Rekas kabler produceres kun med grøn strøm

Alle Rekas kabler er produceret med CO2-neutral elektricitet. De ekstremt pålidelige Dryrex højspændingskabler produceres på fabrikken i Riihimäki, Finland.  Højspændingskabler bruges ofte til transmission og distribution af strøm med kabler til det nationale elnet, transformerstationer og lokale ledningsnet.

Lær mere om Rekas højspændingskabler