Solarigo stoler på Reka Kabel – solenergi opføres nu i høj fart

Solenergi anvendes nu i tiltagende omfang i Finland. Solarigo Systems Oy er en af de største entreprenørvirksomheder indenfor solenergi i Finland. Solarigo er en vækstvirksomhed, der har ansvaret for alle de største solkraftværker, som for nuværende er under opførelse i Finland. Næste år tiltager væksten kun yderligere, hvilket også giver mere arbejde til Reka Kabel.

Et aktuelt eksempel er ISKU´s fabrik i Lahti. På fabriksområdet er der installeret over 6.000 solcellepaneler, der årligt forventes at producere mere end 2.500 MWh strøm. Kraftværkets første anlæg er allerede taget i brug og to andre tilsluttes nettet til sommer.

Kuvassa Jarkko Honkanen Solarigo-kypärä päässä, takana aurinkopaneeleitaSenior-projektchef Jarkko Honkanen fra Solarigo Systems er tilfreds med udviklingen på byggepladsen og med Rekas bidrag til det.

“Hovedkomponenterne til solkraftværkerne kommer fra Europa og Asien, så det er afgørende, at vi i f.eks. kabelføringen er i stand til at anvende hjemlige produkter. Vi anvender så vidt muligt lokale entreprenører og desuden finske Reka Kabel, fordi vi har gode erfaringer med dem.”
– Jarkko Honkanen, Senior Project Manager
, Solarigo

Et solkraftværk er en langsigtet investering, og derfor er det af særlig betydning at man under opførelsen lægger vægt på kvalitet, fortsætter han. Klimaforholdene i Finland stiller store krav.

En anden vigtig faktor er sikkerheden i leverancerne, hvilket er medvirkende til at Solarigo foretrækker Reka Kabel. Varen bliver leveret, når det er aftalt.

Kaapelinvetoa

Elinstallatør Sami Peltola fra LSK Electrics Oy har gennem årene installeret mange kabler fra Reka Kabel. For ham er det vigtigt, at et kabel er smidigt. Det skal kunne bøjes, men samtidig holde til rigeligt træk. Når materialerne er i orden og der er fagfolk på opgaven, opstår der ingen problemer og slutproduktet holder, forsikrer han.

Jarkko Honkanen er tilfreds med Reka Kabel og ser frem til en lang række samarbejdsprojekter i fremtiden.

Læs mere – halogenfrie mellemspændings- og installationskabler til solkraftværker i alle størrelser. 

 

Reka Cables - Solar power plant at ISKU, Lahti City (English subtitles) Spring videointegrering over