Rekas højspændingskabler i centralrensningsanlæg

Tampereen Vera installerer Rekas højspændingskabler i centralrensningsanlæg

Tampereen Vera installerer Rekas højspændingskabler i centralrensningsanlæg

Elinstallationsvirksomheden Tampereen Vera Oy håndterer installationen af højspændingskabler i Hatanpää-området for Tampereen Sähköverkko Oy. Omlægningen af kabelføringen sker på grund af den kloakstikledning, der anlægges i forbindelse med centralrensningsanlægsprojektet. Den nye kloakstikledning vil for størstedelen blive anlagt på den gamle kabelrute, hvilket medfører, at kabelføringen af højspændingskablerne skal ske på en ny rute.

En fuld kabeltromle står parat til kabelføring i Hatanpäänkatu i Tampere En fuld kabeltromle står parat til kabelføring i Hatanpäänkatu i TampereTampereen Vera anvender til dette projekt Rekas højspændingskabler fra produktserien DryRex 110 kV AHXCHBMK-W, som fremstilles på fabrikken i Riihimäki. Højspændingskablerne DryRex er fri for bly, hvilket gør dem lette, nemme at håndtere og miljøvenlige. Teamchefen hos Vera, Lasse Annala, roser netop disse egenskaber – Højspændingskablerne AHXCHBMK-W er meget smidige og håndterbare, og kablernes trækhoved, som er færdigmonteret fra fabrikken, gør desuden arbejdet betydeligt nemmere. Valget af kabelleverandør var også påvirket af et langt og vellykket samarbejde mellem Reka og Tampereen Vera.

Trækhovedet gør det nemt at trække kablet ind i underføringsrøreneTrækhovedet gør det nemt at trække kablet ind i underføringsrøreneProjektet Viinikanlahti er en del af et overordnet centralrensningsanlægsprojekt, hvor Pirkanmaas anlæg til spildevandsrensning bliver omdirigeret til Sulkavuori centralrensningsanlæg. Byggeriet af centralrensningsanlægget startede i 2018, og det er meningen, at det nye spildevandsrensningsanlæg skal tages i brug i 2024. Det samlede projekt består af spildevandsrensningsanlægget i Sulkavuori, stikledninger samt to pumpeanlæg.

Vejrbestandige og driftssikre elnet

Anvendes primært højspændingskabler til netværk i byområder og til forbedring af elnettets driftssikkerhed. Brugen af Dryrex-højspændingskabler muliggør etablering af underjordiske elektricitetsnet, hvilket har vist sig at være en pålidelig måde til at undgå strømafbrydelser forårsaget af storm. Nedgravningen af elnettet giver desuden mulighed for at benytte arealerne over jorden til andre formål. Ved at etablere disse elektricitetsnet, der er mere modstandsdygtige over for ekstreme vejrforhold, sikrer vi også, at samfundet kan fungere uden afbrydelser.

Læs mere om DryRex-højspændingskabler