Rekas kabler sikrer energioverførslen i Purtse-vindmølleparken i Estland

Opførelsen af vindmølleparken ved Purtse startede i marts 2022. Parken er en del af Estlands første vind-sol-hybridpark. Vindmølleparken med fem vindmøller og solcelleparken med knap 50.000 paneler begyndte at danne grøn energi i maj 2023.

Enefit Green AS var udvikler for projektet og vindmølleparken blev bygget af YIT Eesti AS. Rekas TSLF 36 kV-aluminiumskabler sikrer energioverførslen i Purtse-vindmølleparken. “Samarbejdet med Reka har været let lige fra udbudsprocessen, og vi fik god teknisk support i løbet af projektet,” siger Andres Teppo, YIT Eestis projektleder for elarbejde. Teppo har været tilfreds med Rekas samlede service, og han anbefaler varmt Reka som kabelleverandør til lignende projekter.

Hybridparken forventes at producere i alt 78 gigawatt-timer. Vindmølleparken har en kapacitet på 21 megawatt og solcelleparken 32 megawatt. Outputtet fra Purtse-parken overføres via transmissionskablet mellem Purtse og Püssi til en transformerstation i Püssi og derfra til transmissionsnettet.

Rekas løsninger til overførsel af vindenergi

Rekas DryRex-mellemspændingskabler er velegnede til energioverførsel fra vindmøller og er designet specielt til nordlige forhold. Produkterne er lavet af slidstærke kvalitetsmaterialer og har en lang levetid. Vores førende DryRex-kabler er designet, testet og fremstillet med grøn energi i Finland. Læs mere om vores  DryRex Nordic Wind vindmøllekabler her.