Halogenfrie funktionssikre kabler til stort datacenterprojekt

Vaihtoehtoisen tekstin / alt-tekstin tulee olla kuvaava

El-entreprenør Kirby Group Engineering bad i 2018 Reka Kabel om at give et tilbud på et stort projekt. Det drejede sig om et stort datacenterprojekt i Finland, som Kirby Group Engineering havde brug for en sagkyndig kabelleverandør til.

El-entreprenør Kirby Group Engineering bad i 2018 Reka Kabel om at give et tilbud på et stort projekt. Det drejede sig om et stort datacenterprojekt i Finland, som Kirby Group Engineering havde brug for en sagkyndig kabelleverandør til.

– Det var ligetil at påbegynde samarbejdet, for entreprenøren var tidligere kendt fra andre projekter, konstaterer Reka Kabels Export Area Manager Sirpa Pötry.

Fra Reka Kabels store udvalg af kabler valgtes sammen med el-entreprenøren passende kabler til projektet. Kabellægningen påbegyndtes i januar 2020, da slutkunden havde godkendt planen.

Til datacenterprojektet valgtes halogenfrie, funktionssikre kabler, som Reka Kabel leverede flere hundrede kilometer af til byggepladsen.

Ifølge hjemmemarkedschefen var de halogenfrie kabler fra starten et oplagt valg på grund af projektets særlige karakter. Halogenfrie, brandsikre kabler har lav røgudvikling, og spreder heller ikke ild når de bruges i bundter. Foruden de officielle CPR-brandtests har Reka Kabel mulighed for at teste kablerne i sit eget brandlaboratorie, hvor man kan konstatere at kablerne opfylder de seneste krav til CPR-klassificering.  Kabler fra Reka Kabel er således ikke alene af høj kvalitet men også særledes sikre.

– Uafbrudt adgang til strøm og stor brandsikkerhed er af speciel betydning for et datacenter. Når der er tale om en stor byggeplads med mange aktører, skal man være vågen, siger Pötry.

I dette tilfælde betød det en ekstrem præcision i dokumentationen, hurtig reaktion under forandrede forhold samt teknisk kendskab til projektet.

Datacenterprojektet skal efter planen færdiggøres i løbet af foråret 2021.

Et vellykket samarbejde

Selvom projektet var udfordrende, har Reka Kabel løst opgaven fremragende. Som et bevis herpå fungerer en udtalelse af projektleder John Fleming, hvor han roser Reka Kabels hurtige og professionelle betjening samt tekniske knowhow. Samme udtalelse kan Reka Kabels Export Area Manager skrive under på.

– Datacenterprojektets høje kvalitetskrav svarer godt til Reka Kabels knowhow. Vi er ekstremt nøjagtige og klar til hurtige forandringer. Takket være vores store produktudvalg er vi i stand til at levere så godt som alle kabler lige fra installationskabler til højspændingskabler, siger Pötry med glæde i stemmen.

Download a brochure – Cable solutions for data centre electrification by Reka Cablesdata centre, servers, hands