Skip to main content

Højspændingskabler

Højspændingskabler fremstilles til en maks. spænding på 170 kV. Højspændingskablerne i serien Dryrex fra Reka Kabel fremstilles i Riihimäki. Det er plastikkabler, der isoleres vha. tværbundet polyethylen (XLPE), som er et første klasses isoleringsmateriale. Højspændingskabler fremstilles af aluminium eller kobber.

Dryrex-højspændingskabler er blyfri, så de er lette, nemme at håndtere, miljøvenlige og vandtætte. Blyfri kabler er den moderne løsning for nuværende og fremtidige el-net.

Yderst driftssikre højspændingskabler bruges til overførsel og distribution af strøm, nationale netværk, transformerstationer og kommunale netværk. Efter ønske kan vores højspændingskabler også fremstilles af specialplast, så de - hvis de har fået en brandklasse - kan installeres indendørs og i tunneller.

Reka Kabel har tæt kontakt med sine kunder og kender deres behov. Derfor fokuserer vi ikke kun på standardprodukter - vi kan også skræddersy produkter, der kræver særlige løsninger, såsom kundespecifikke kabelstrukturer og -løsninger.

I Finland bruges højspændingskabler for det meste i kommunale netværk og til at forbedre netværkenes driftssikkerhed. Anvendelsen af Dryrex-højspændingskabler gør det muligt at lægge el-nettet i jorden, hvad der har vist sig at være en sikker måde at undgå strømsvigt på grund af storm på. Derudover giver nedgravningen mulighed for at bruge jordarealerne til andre formål. Ved at bygge el-net, der er mere modstandsdygtige over for ekstremt vejr og vanskelige forhold, kan vi også sikre, at samfundet holdes i gang.