Reka Kabel fylder 60 år

Beretninger om vores virksomheds historie og mennesker

Det netop indledte år er Reka Kabels 60-års jubilæumsår, og i den anledning har vi her på siden samlet nogle beretninger om vores virksomheds historie og menneskene bag. Festtemaet kan ligeledes ses på vores SoMe-kanal og i vores kundemeddelelser året ud.

1961

Fremstillingen af kabler begyndte i 1961 i Hyvinge, da vi lejede en fabriksetage af det daværende Villayhtymä Oy til brug for Kabelfabrikken. Kabelfremstillingen blev til at begynde med drevet som en del af det daværende Rentto Oy under varemærket RE-KA og med en grøn tråd som symbol.

De første installationsledninger godkendt af Finlands Elinspektionsanstalt blev leveret i juli 1961, og det anses derfor som det egentlige begyndelsestidspunkt for Reka Kabels virksomhed.

.

1965

Kabelproduktionens første årti

Anskaffelse af nye maskiner gjorde det i 1962 muligt for Reka Kabel at påbegynde produktion af installationskabler. Produktionsfaciliteterne blev imidlertid snart for små. I begyndelsen af 1965 rykkede Reka Kabel ind i nye fabriksbygninger i Sahanmäki i Hyvinkää. Bedre plads og nye maskiner løftede produktionskapaciteten til et helt nyt niveau.

Siden 1966 har Reka Kabel tilhørt Forbundet af Finske Elektrotekniske Engroshandlere. Medlemskabet gjorde det muligt at trække på engroshandlerne og førte Reka Kabels salg ind i nye baner.

 

1972

Eksporten skydes i gang og aktiviteterne udvides

I 1970´erne blev produktionen udvidet og volumen voksede. Reka Kabel producerede flerlederkabler til bilindustrien, PVC-kloakrør og kabelsæt til Saab Scania.

Efter udvidelsen af aktiviteterne, afgik Reka Kabels første eksportleverance til Island i 1972.

 

1973

Fabrikken i Keuruu tages i brug

Produktionen af installationsledninger og mindre kabler blev flyttet fra Hyvinge til Keuruu, hvor der var en passende hal til kabelproduktion. I 1984 blev hallen udvidet og layoutet blev mere strømlinet.

I dag produceres der både installations- og instrumenteringskabler samt brandsikre og halogenfire specialkabler på fabrikken.

 

1986

Ekstrakapacitet til installationsledninger

I 1986 blev der etableret en flerlederkabelfabrik i Tervakoski, og i 1993 påpegyndtes produktionen af flerlederkabler i den russiske by Vyborg. I den forbindelse etableredes i 1992 en separat virksomhed, Reka Flerlederkabler A/S, hvis aktiviteter imidlertid blev solgt i 1997.

flerlederkabelfabrik i Tervakoski