Skip to main content

Mellemspændingskabler

Mellemspændingskabler fremstilles ved et spændingsniveau på 12-36 kV. Mellemspændingskablerne i serien Dryrex fra Reka Kabel fremstilles i Riihimäki, i Nordeuropas mest moderne fabrik for mellemspændingskabler. Mellemspændingskabler fremstilles i aluminium og kobber og har et tværsnit på op til 1.200 mm2.

Dryrex-mellemspændingskabler er plastikkabler, der isoleres vha. tværbundet (XLPE) polyethylen, som er et første klasses isoleringsmateriale.

De yderst driftssikre mellemspændingskabler bruges i industrien, til strømproduktion, strømoverførsel og -distribution samt i vindmølleparker. Derudover anvendes disse mellemspændingskabler i infrastrukturen for offentlig transport, fx til strømforsyning af tog- og metrolinjer. Efter ønske kan vores mellemspændingskabler også fremstilles af specialplast, så de - hvis de har fået en brandklasse - kan installeres indendørs og i tunneller.

Reka Kabel har tæt kontakt med sinde kunder og kender deres behov. Derfor fokuserer vi ikke kun på standardprodukter - vi kan også skræddersy produkter, der kræver særlige løsninger, såsom kundespecifikke kabelstrukturer og -løsninger.

Mellemspændingskabler anvendes for det meste i vejrbestandige netværk og til at forbedre el-nettenes driftssikkerhed. Anvendelsen af mellemspændingskabler gør det muligt at lægge el-net i jorden, hvad der har vist sig at være en sikker måde at undgå strømsvigt på grund af storm på. Ved at bygge el-net, der er mere modstandsdygtige over for ekstremt vejr og vanskelige forhold, kan vi også sikre, at samfundet holdes i gang.