Skip to main content

Mellem- og højspændingskabler

Mellemspændingskabler fremstilles til et spændingsniveau på 12–36 kV, mens højspændingskabler fremstilles ved en maksimal spænding på 170 kV. Mellem- og højspændingskablerne i serien Dryrex fra Reka Cables fremstilles i Riihimäki. Mellem- og højspændingskabler fremstilles af aluminium og kobber.

Dyrex-mellemspændingskabler er plastikkabler, der isoleres vha. tværbundet polyethylen (XLPE), som er et første klasses isoleringsmateriale. Den samme teknologi anvendes til fremstillingen af højspændingskabler.

De ekstremt driftssikre mellem- og højspændingskabler kan også fremstilles af specialplast, så de - hvis de har fået en brandklasse - kan installeres indendørs og i tunneller.

Vi har tæt kontakt med vores kunder og kender deres behov. Derfor fokuserer vi ikke kun på standardprodukter - vi kan også skræddersy produkter, der kræver særlige løsninger, såsom kundespecifikke kabelstrukturer og -løsninger.

I Finland anvendes mellem- og højspændingskabler for det meste i vejrbestandige el-net og til at forbedre el-nettenes driftssikkerhed. Anvendelsen af disse kabler gør det muligt at lægge el-net i jorden, hvad der har vist sig at være en sikker måde at undgå strømsvigt på grund af storm. Ved at bygge el-net, der er mere modstandsdygtige over for ekstremt vejr og vanskelige forhold, kan vi også sikre, at samfundet holdes i gang.