Skip to main content

Kabler til vindmølleparker

Vind opstår, når temperatur- og trykforskelle i luftmasser får luften til at bevæge sig. Vindkraft er baseret på omdannelse af kinetisk energi i luftstrømme til elektrisk energi. Ud over at være en form for vedvarende energi, skaber den ingen emissioner i luft, jord eller vand. De områder, der er bedst egnet til produktion af vindkraft omfatter kyster, offshore-områder, bakker og diverse miljøer inde i landet.

Hvad angår de nødvendige investeringer, er det at opføre en vindmøllepark på land, både langs kysten og inde i landet, betydeligt mere effektivt end at placere møllerne i vandet (kystnære og offshore) eller på øer. Dryrex er finsk-producerede kabler fremstillet af Reka Kabel, som udgør en pålidelig løsning til disse typer anvendelser på tørt land.

Dryrex-produkter er mellemspændingskabler, der er særligt egnede til brug i vindmølleparkers energioverførselsnetværk. De kan installeres direkte i jorden på kysten og på de terrasser, der rager ud fra kysten. Dryrex-kabler kan også bruges i jord som blive våd gentagne gange eller løbende er våd.

Reka Kabel har flere års erfaring med lodrette kabler installeret i vindmølletårne. De halogenfri og brandhæmmende kabler i vores produktsortiment er en økonomisk og gennemprøvet løsning til alle former for vindmølleparker, herunder dem som er beregnet til det udfordrende nordiske klima.

De interne netværkskabler i en vindmøllepark består typisk af jordkabler. Kablerne binder de enkelte møller sammen og gør det muligt for at overføre elektricitet til et lokalt eller nationalt distributionsnet. En typisk vindmøllepark omfatter kabler til el- og dataoverførsel, en understation og muligvis en højspændinglinje, der tilslutter parken til det nationale net.